Пот роуст

Дата: 05.10.2011
Източник: Бон Апети
Пот роуст
 
Необходими продукти:
1,5 кг телешка плешка
500 г моркови
300 г зелен боб
2 глави лук
5 скилидки чесън
1 връзка мащерка
1 връзка босилек
1 връзка риган
2–3 стръка розмарин
200 мл червено вино
2 с. л. краве масло
1 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. черен пипер на зърна
4 с. л. морска сол
масло за задушаване на боба
 

Начин на приготвяне:
1
Пот роуст
В блендер се слагат солта, черният пипер, мащерката, босилекът, червеният пипер, риганът и розмаринът и се смила.


2
Пот роуст 2
С получената смес се овкусява месото.


3
Пот роуст 3
В съд с термоиздръжливи дръжки се загряват маслото и олиото.


4
Пот роуст 4
Месото се запържва в мазнината от всички страни до златисто-кафяво.

 


5
Пот роуст 5
Вади се от съда и в същата мазнина се запържват намачканият чесън, лукът, нарязан на полумесеци, и морковите, нарязани наедро, докато леко се карамелизират.


6
Пот роуст 6
Деглазира се с виното и месото се връща в съда. Похлупва се и се пече в предварително загрята на 100 градуса фурна за 8–10 часа.


7
Пот роуст 7
Зеленият боб се изчиства и се готви 10–15 минути на пара. Когато е готов, се задушава с малко масло.

 


8
Пот роуст 8
Когато месото е готово, се нарязва и се поднася с гарнитура от зелен боб.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта