Прасковен чийзкейк

Красиво и лесно!
Източник: Симона
ТИТЛА: Чирак
Дата: 27.06.2016
Прасковен чийзкейк
Прасковен чийзкейк
Прасковен чийзкейк
Прасковен чийзкейк
Прасковен чийзкейк
 
Необходими продукти:
за основата:
200 г бисквити
65 г краве масло

за крема:
400 г сирене „Крема“ (на стайна температура)
400 мл животинска сметана
80 г захар
1/4 ч. ч. лимонов сок
1/2 ч. л. ванилия
5 с. л. сладко от праскови
2 ч. л. желатин на прах
2 1/2 с. л. вода

за топинга:
800 г праскови (от компот)
1 ч. ч. сок от компот от праскови
3 ч. л. желатин на прах
1/2 ч. ч. вода


Начин на приготвяне:
1
Натрошаваме бисквитите наситно (в чопър например) и ги смесваме с разтопеното масло. Разпределяме сместа във форма за сладкиши с подвижно дъно и с диаметър от 20 см и я притискаме добре, така че да се получи равномерен блат за основа на чийзкейка. Оставяме в хладилник.
2
Разбиваме сиренето „Крема“ в купа (с миксер). Сипваме захарта и отново разбиваме. След това прибавяме сметаната, ванилията, лимоновия сок, сладкото от праскови и пак разбиваме. Разтваряме желатина във водата, след което го загряваме в микровълнова фурна за 30 секунди. Добавяме го към сместа и отново разбиваме. Готовата смес се изсипва във формата заглажда се и се прибира в хладилник за около 3 часа.
3
Нарязваме разполовените праскови на тънки резенчета и ги подреждаме върху крема под формата на „роза“, като започваме отвън навътре.
4
Наливаме сока от прасковите в касерола и го загряваме на средна температура. Разтваряме желатина за топинга във водата и го загряваме за 30 секунди в микровълнова фурна. Прибавяме го към сока от праскови и разбъркваме добре.
5
Оставяме сместа в касеролата да изстине за 2-3 минути, след което я изсипваме внимателно върху подредените праскови.
6
Прибираме чийзкейка в хладилник за около час и половина. След като се охлади, отделяме десерта от стените на съда с нож и внимателно го освобождаваме от формата.


Съвет:
Съветвам ви да покриете дъното и стените на формата с прозрачно фолио, за да се застраховате от протичане на чийзкейка по време на охлаждането.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2016
Невероятно вкусен :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: