Праскови в бутер тесто

Дата: 16.01.2014
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Праскови в бутер тесто
 
Необходими продукти:
за десерта:
1500 г бутер тесто
680 г половинки праскови от компот
1 белтък
1 жълтък
за пълнежа:
100 г бишкоти за "Тирамису"
100 г смлени бадеми
2 броя ванилова захар
120 г конфитюр от праскови
кората на 1 лимон
пудра захар за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Праскови в бутер тестоОтцедете сока на два буркана компот от праскови (680 гр плодове) и оставете половинките да продължат отцеждането си в гевгир. Натрошете бишкотите и бадемите в блендер. Смесете ги с настърганата лимонова кора, ваниловата захар и конфитюра. Трябва да получите „тестообразна“ консистенция на сместа.
2
Праскови в бутер тесто 2От сместа оформете топчица, колкото орех и я сложете в половинката праскова, на мястото на костилката във вдлъбнатината.
3
Праскови в бутер тесто 3Постелете лист тесто и сложете подготвената половинка праскова на обратно. С четчица намажете с белтък около прасковата.
4
Праскови в бутер тесто 4Похлупете ги с втори лист бутер тесто, а после с купичка притиснете листовете, за да се залепят. С остър нож оформете около купичката и отделете излишното тесто.
5
Праскови в бутер тесто 5Подредете ги върху хартия за печене и продупчете отвори с вилица. Изрезките от тестото събирам на топка, разточвам я на лист и с остатъка от пълнежа правя топчета.
6
Праскови в бутер тесто 6Печете ги около 45 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Украсете с пудра захар отгоре.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
Приготвят се лесно и са много вкусни! Страхотна рецепта! :)
4.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2014
Страхотни са , и стават бързои лесно препоръчвам
3.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2014
изглеждат ужасно вкусни,племеника ще ми идва на гости.Той ще ги направи.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2014
Изглеждат великолепно.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2014
Сока от компота можете да си го изпиете - той не участва в рецептата. Пропуснал съч да отбележа, че след като прободете бутертестото с вилица, го намазвате отгоре с жълтъкът (преди да го изпечете).
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


266 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта