Праз а ла пицайола

Източник: Бон Апети
Дата: 19.10.2004
Праз а ла пицайола
 
Необходими продукти:
2-3 стръка праз лук
150 г пушено филе
150-200 г кашкавал
1 1/2 домата
1/2 глава лук
1/2 ч. л. мащерка
1-2 щипки гранулиран чесън
1 щипка риган
1 щипка сол
червен пипер за поръсване
мазнина за пържене


Начин на приготвяне:
1
Праз а ла пицайола
В подсолена вряла вода се изсипва нарязаният на колелца праз. Ври 3-4 минути, след което се отцежда.
2
Праз а ла пицайола 2
Наситненият лук се запържва в мазнината, след 1-2 минути се добавят нарязаните надребно домати. Запържените домати се подправят с мащерка, риган, чесън и малко сол.
3
Праз а ла пицайола 3
Празът се поставя в намаслена тава, така че да покрие равномерно дъното й. Върху него последователно се разпределят доматите, парчетата филе и нарязаният на филийки кашкавал. Поръсва се с риган и червен пипер. Пече се в силно сгорещена фурна (200-220 градуса), докато кашкавалът се зачерви.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


199 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: