Праз а ла пицайола

Дата: 19.10.2004
Източник: Бон Апети
Праз а ла пицайола
 
Необходими продукти:
2-3 стръка праз лук
червен пипер за поръсване
1 щипка сол
1 щипка риган
1-2 щипки гранулиран чесън
1/2 ч. л. мащерка
1/2 глава лук
1 1/2 домата
150-200 г кашкавал
150 г пушено филе
мазнина за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Праз а ла пицайолаВ подсолена вряла вода се изсипва нарязаният на колелца праз. Ври 3-4 минути, след което се отцежда.
2
Праз а ла пицайола 2Наситненият лук се запържва в мазнината, след 1-2 минути се добавят нарязаните надребно домати. Запържените домати се подправят с мащерка, риган, чесън и малко сол.
3
Праз а ла пицайола 3Празът се поставя в намаслена тава, така че да покрие равномерно дъното й. Върху него последователно се разпределят доматите, парчетата филе и нарязаният на филийки кашкавал. Поръсва се с риган и червен пипер. Пече се в силно сгорещена фурна (200-220 градуса), докато кашкавалът се зачерви.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта