Праз по бахчевански

Източник: Бон Апети
Дата: 26.09.2003
Праз по бахчевански
 
Необходими продукти:
4 яйца
200–250 г сирене
1 к. ч. прясно мляко
6 стръка праз
2 домата
7–8 с. л. олио
1/2 връзка магданоз
1–2 щипки сол


Начин на приготвяне:
1
Праз по бахчевански
От перата праз се отстранява зелената част, а останалата се реже на колелца и се запържва в олиото.
2
Праз по бахчевански 2
Добавят се нарязаните домати, задушава се около 10 минути, налива се прясното мляко и се натрошава сиренето. Разбърква се, овкусява се с подправките и ястието се оставя да поври 3–5 минути.
3
Праз по бахчевански 3
Ястието се прехвърля в глинени гювечета и върху всяка порция се слага по 1 яйце. Пече се в предварително загрята фурната при температура 180–200 градуса за 15–20 минути, докато яйцето се забули.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: