Пръжки ("Пражоки")

Дата: 10.01.2009
Източник: Бон Апети
Пръжки (
 
Необходими продукти:
200 г бекон
5-6 картофа
1 глава лук
7-8 стръка копър
2-3 с. л. зехтин
2 с. л. пшенично брашно
масло за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Пръжки (Картофите се сваряват в подсолена вода.
2
Пръжки (Лукът и беконът се нарязват надребно, след което беконът се запържва със зехтин.
3
Пръжки (Добавя се лукът и се разбърква.
4
Пръжки (Излишната вода от картофите се излива и се задушават няколко минути, като се поръсват с 2 с. л. пшенично брашно („пражич”).
5
Пръжки (Готовите касртофи се намачкват и с помощта на две намаслени лъжици се оформят 6-7 картофени цилиндъра.
6
Пръжки (Цилиндрите се подреждат в порционна чиния и се поръсват със запържените колбаси и наситнения копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


387 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта