Празнична редена салата

Богатство от цветове и вкусове
Източник: Бон Апети
Дата: 31.12.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пуешки бутчета
300 г печурки
150 г царевица (от консерва)
150 г кисели краставички
4 картофа
3 моркова
4 сварени яйца
1 глава лук
зехтин за намазване
сол и черен пипер на вкус

за соса:
300 г майонеза
200 г заквасена сметана
2 скилидки чесън
1 връзка копър
3 ч. л. дижонска горчица
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Празнична редена салата
Пуешките бутчета се сваряват до готовност, заедно с нарязания наедро лук. Още топли се почистват от кожата и се обезкостяват.
2
Празнична редена салата 2
Месото се реже на кубчета, овкусява се със сол, черен пипер и малко зехтин.
3
Празнична редена салата 3
Картофите и морковите се обелват и се готвят на пара.
4
Празнична редена салата 4
Печурките се белят и се режат натънко, заедно с пънчетата. Поставят се в тава, поръсват се със сол, поливат се със зехтин и се пекат около 8 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
5
Празнична редена салата 5
Киселите краставички се настъргват, а яйцата се нарязват наситно.
6
Празнична редена салата 6
Охладените моркови и картофи се настъргват. Царевицата се отцежда.
7
Празнична редена салата 7
За соса в купа се смесват майонезата, заквасената сметана, горчицата и скилидките чесън, стрити на паста с малко сол. Разбърквасе. Овкусява се с черен пипер и с наситнения копър.
8
Празнична редена салата 8
В центъра на кръгло голямо плато се поставя буркан (не голям). Около него се реди пуешкото месо, като се притиска. Маже се с част от майонезения сос.
9
Празнична редена салата 9
Следват пластове от яйца, картофи, краставички, царевица и моркови, като между всички се маже смайонезения сос. Завършва се със сос.
10
Празнична редена салата 10
Накрая се подреждат гъбите. Салатата се охлажда поне 1 час преди поднасяне.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2016
Оригинално и вкусно, получи се страхотно:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: