Празнично агнешко със суха марината

Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2010
Празнично агнешко със суха марината
 
Необходими продукти:
800 г обезкостен агнешки бут
30 г краве масло
3–4 с. л. олио
1 с. л. червен пипер
сол на вкус
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън
1–2 с. л. бяло вино
1 ч. л. девесил
1 ч. л. джоджен
1/2 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. сол
черен пипер на вкус
600–700 г спанак
250–300 г печурки
30 г краве масло
1 ч. л. орехово олио
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Месото се нарязва на малки хапки, които се овкусяват с накълцаните лук и чесън, виното и сухите подправки. Разбърква се хубаво и се оставя да престои поне 2–3 часа.
2
Маринованите късове месо се запържват за около 3–4 минути в силно сгорещените масло и олио, след което огънят се намалява. Съдът се похлупва и месото се задушава в собствен сос около 15–20 минути, като от време на време се разбърква. Поръсва се с червения пипер, разбърква се и се отстранява от огъня.
3
Гарнитурата се приготвя, като нарязаните на филийки гъби се запържват в силно сгорещеното масло до зачервяване. Прибавят се накъсаните наедро листа спанак. Посолява се, разбърква се и се поръсва с ореховото олио. Отново се разбърква и се пържи още не повече от минута, след което се отстранява от огъня.
4
Ястието се сервира, като от гарнитурата се оформя канапе и върху нея се слага от задушеното агнешко месо.
 
 
Съвет:
Ако се използва четвъртинка агне, от него се остраняват гръбнакът, опашката, джоланът и дреболиите. Останалото парче се обезкостява. Трябва да останат 800 г чисто месо.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: