Празнично агнешко със суха марината

Дата: 26.03.2010
Източник: Бон Апети
Празнично агнешко със суха марината
 
Необходими продукти:
800 г обезкостен агнешки бут
1 ч. л. орехово олио
30 г краве масло
250–300 г печурки
600–700 г спанак
черен пипер на вкус
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. чубрица
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. девесил
1–2 с. л. бяло вино
1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен лук
сол на вкус
1 с. л. червен пипер
3–4 с. л. олио
30 г краве масло
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Месото се нарязва на малки хапки, които се овкусяват с накълцаните лук и чесън, виното и сухите подправки. Разбърква се хубаво и се оставя да престои поне 2–3 часа.
2
Маринованите късове месо се запържват за около 3–4 минути в силно сгорещените масло и олио, след което огънят се намалява. Съдът се похлупва и месото се задушава в собствен сос около 15–20 минути, като от време на време се разбърква. Поръсва се с червения пипер, разбърква се и се отстранява от огъня.
3
Гарнитурата се приготвя, като нарязаните на филийки гъби се запържват в силно сгорещеното масло до зачервяване. Прибавят се накъсаните наедро листа спанак. Посолява се, разбърква се и се поръсва с ореховото олио. Отново се разбърква и се пържи още не повече от минута, след което се отстранява от огъня.
4
Ястието се сервира, като от гарнитурата се оформя канапе и върху нея се слага от задушеното агнешко месо.
 
 
Съвет:
Ако се използва четвъртинка агне, от него се остраняват гръбнакът, опашката, джоланът и дреболиите. Останалото парче се обезкостява. Трябва да останат 800 г чисто месо.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


189 ДУШИ ОНЛАЙН
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта