Празнично предястие

Дата: 03.03.2008
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г сирене "Дунавия"
5-6 стръка магданоз
2-3 скилидки чесън
7-8 печени червени чушки
3 щипки девесил
1 с. л. кисело мляко
1/2 пакетче желатин
250 г замразен спанак
2-3 щипки кимион
50 г краве масло
50 г орехови ядки
 

Начин на приготвяне:
1
Празнично предястиеСиренето "Дунавия" и маслото се слагат в блендер, поръсват се с кимион и се смилат.
2
Празнично предястие 2Отделно се смила подправеният с девесил и сол спанак, като се прибавя и киселото мляко.
3
Празнично предястие 3Печените червени чушки, скилидките чесън и магданозът за червения пласт се смесват, посоляват се леко и също се смилат в блендер.
4
Празнично предястие 4Желатинът се разтваря в малко вода и се разпределя поравно в зеления и в червения пласт.
5
Празнично предястие 5Към чушките се прибавят ореховите ядки, предварително смлени в блендер с малко сол.
6
Празнично предястие 6В тимбалчета се сипва последователно от червената и зелената смес.
7
Празнично предястие 7Отгоре се шприцова сместа за белия пласт, така че да се получат цветовете на българския трибагреник.
8
Празнично предястие 8Предястието се поръсва с орехови ядки, украсява се с листенца мента и се слага да стегне в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта