Предястие „Ал Садъ“

Авторска рецепта. Мезе за ракия.
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 03.10.2014
Предястие „Ал Садъ“
 
Необходими продукти:
700 г извара
2 едри патладжана
1 глава чесън
4 с. л. доматено пюре
200 г ситно накълцани орехи
200 г зелени маслини (без костилки)
1 връзка босилек
7-8 с. л. зехтин
сол, червен и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Предястие „Ал Садъ“
Изпечете патладжаните, почистете ги и ги пюрирайте. В купа се смесват изварата, зехтинът, пюрето от патладжаните, солта и черният пипер, нарязаните надребно орехи, счуканият чесън и доматеното пюре.
2
Предястие „Ал Садъ“ 2
Нарежете наситно връзката босилек и прибавете и нея в сместа.
3
Предястие „Ал Садъ“ 3
Разбъркайте добре и оставете на хладно място да престои 1-2 часа, за да се овкусят съставките. Поднася се, поръсено с червен пипер и зелени маслини без костилки. Отлично предястие или мезе за ракия.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: