Предястие от ньоки, домати и маслини

Дата: 28.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г сушени домати
50 бр. зелени маслини (без костилки)
1 връзка босилек
4 с. л. зехтин
за ньоките:
800 г стари картофи
160 г брашно (+ за поръсване)
1 яйце
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Предястие от ньоки, домати и маслиниКартофите се измиват добре и се сваряват на пара.
2
Предястие от ньоки, домати и маслини 2Докато са още топли, се белят и се намачкват с преса.
3
Предястие от ньоки, домати и маслини 3Добавят се брашното и яйцето. Посолява се и се забърква тесто, без да се меси, за да не стане лепкаво.
4
Предястие от ньоки, домати и маслини 4Върху набрашнен плот от тестото се оформят 4 фитила. Режат се на парчета с дължина 2–3 см.
5
Предястие от ньоки, домати и маслини 5Оформените ньоки се варят на няколко пъти в подсолена вода. Щом изплуват на повърхността, се изваждат и се заливат със зехтин.
6
Предястие от ньоки, домати и маслини 6На клечки за зъби се нанизват ньоки, маслини, парчета сушен домат и листа босилек.
7
Предястие от ньоки, домати и маслини 7Подреждат се в плато и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2016
Вкусно! Ще ги правя отново и отново. :)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2016
Много интересна рецепта, много бавно става и пада голямо мацане, но резултатът е доста интересен. За съжаление не докарах ньоките на вид, затова не мога да споделя и снимка :) Лично аз, следващия път бих приготвила хапките с 1/3 от продуктите, защото цялата доза излиза огромна и би могла да задоволи компания от - 10-15 души. Моят съвет е да сложите на ньоките малко, съвсем малко, зехтин, защото иначе после зехтинът потича от хапките :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта