Пресни картофи, печени на фурна

Дата: 30.04.2015
Източник: Amada
ТИТЛА: Готвач
Пресни картофи, печени на фурна
 
Необходими продукти:
1 кг пресни картофи
сол
червен пипер
зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се почистват много добре и се оформят като гъбки (формата е по-желание).
2
Поставят се в тава с незалепващо покритие. Овкусяват се със сол, червен пипер и други подправки по желание.
3
Разбъркват се много добре и се заливат със зехтин.
4
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, като от време на време се разбъркват, за да придобият приятен загар от всички страни.

Съвети:
Оформянето на картофите като гъбки се получава най-лесно, като се подберат много дребни картофки и се оформят с помощта на уред за почистване на семки от плодове.
Печенето във фурна само с мазнина (без вода и без да се покрива с фолио) позволява вкусът на картофите да се доближи до този на пържените, но без вредния ефект.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта