Пресни картофки с мента и ядки

Дата: 28.03.2015
Източник: Марина Голева
ТИТЛА: Чирак
Пресни картофки с мента и ядки Пресни картофки с мента и ядки
 
Необходими продукти:
800 г дребни пресни картофи
5 стръка мента
зехтин
20 г сурови тиквени семки
20 г белени слънчогледови семки
20 г краве масло
лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Почистете картофите и ги задушете със зехтин в загрят тиган. На края на термичната обработка добавете кравето масло и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер.
2
Натрошете наситно тиквените и слънчогледовите семки, и ги смесете с наситнената мента. Добавете 2 с. л. зехтин, лимонов сок и щипка сол и разбъркайте добре.
3
В купа смесете задушените пресни картофите с ядките. Поднесете всяка порция със стръкче мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта