Приготвено във вакуум пилешко филе с пюре от пащърнак

Дата: 10.05.2011
Източник: Бон Апети
Приготвено във вакуум пилешко филе с пюре от пащърнак
 
Необходими продукти:
400 г пилешко филе
100 мл телешки бульон
20 мл сусамово олио
1–2 скилидки чесън
2–3 стръка мента
3 стръка мащерка
морска сол и черен пипер на вкус
за пюрето:
400 г пащърнак
150 мл прясно мляко
40 г краве масло
1–2 скилидки чесън
2 стръка мащерка
сол на вкус
за соса:
50 мл телешки бульон
20 г краве масло
1 ч. л. куркума
1 с. л. маково семе
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1
Приготвено във вакуум пилешко филе с пюре от пащърнак
Пилешкото филе се нарзява на порционни парчета. Поставя се в купа и се залива с бульона и сусамовото олио. В купата се прибавят целите скилидки чесън, мащерката, ментата и се овкусява със сол и черен пипер. Месото се оставя да престои поне 10 минути.


2
Приготвено във вакуум пилешко филе с пюре от пащърнак  2
Овкусеното месо се вакуумира заедно със скилидките чесън и стръковете мента и мащерка. Пече се на 65–66 градуса във фурна за готвене на пара около 1 час и 10 минути. 


3
Приготвено във вакуум пилешко филе с пюре от пащърнак  3
Пащърнакът се обелва и се нарязва на малки парчета. Прехвърля се в касерола, прибавят се чесънът и мащерката, наливат се прясното мляко и вода и се вари до омекване. След това се отцежда, мащерката и чесънът се отстраняват, посолява се, прибавя се маслото и се пюрира в блендер. Ако е необходимо, се добавя малко от течността от варенето и отново се пюрира.


4
Приготвено във вакуум пилешко филе с пюре от пащърнак  4
Готовото пиле внимателно се изважда от вакуум торбата.


5
Приготвено във вакуум пилешко филе с пюре от пащърнак  5
Запича на грил тиган без мазнина от двете страни, за да придобие аромат на печено месо. 


6
Приготвено във вакуум пилешко филе с пюре от пащърнак  6
В касерола се налива телешкият бульон, прибавя се маслото, поръсва се с куркумата, маковото семе и сол на вкус. Разбърква се и се дръпва от огъня. 


7
Приготвено във вакуум пилешко филе с пюре от пащърнак  7
В чинии за сервиране с помощта на две лъжици се оформят топки от пюрето от пащърнак. До тях се поставят месото, разрязано на парчета по диагонал, полива се със соса и се украсява с пресни билки.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта