Профитероли с боровинки и бял шоколад

Френска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 16.09.2008
Профитероли с боровинки и бял шоколад
 
Необходими продукти:
1/2 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. ч. вода
1 ч. ч. брашно
50 г краве масло
2 яйца
1 щипка сол
боровинки и разтопен бял шоколад за украса
200 г (1 ч. ч.) боровинки
1 ч. ч. готварска (сладкарска) сметана
20 г масло
2 жълтъка
3-4 с. л. захар
2-2 1/2 с. л. натурално нишесте
1/2 капсула ванилия


Начин на приготвяне:
1
Профитероли с боровинки и бял шоколад
Прясното мляко, водата и маслото се смесват в касерола с щипка сол.
2
Профитероли с боровинки и бял шоколад 2
След като кипне, млякото се сваля от котлона и се смесва с брашното, като се разбърква енергично, докато температурата спадне.
3
Профитероли с боровинки и бял шоколад 3
Добавя се едното яйце и се бърка, докато се получи хомогенна смес, след което процедурата се повтаря с второто яйце.
4
Профитероли с боровинки и бял шоколад 4
В намаслена и набрашнена тава (или покрита с хартия за печене) се оформят кръгчета от тестото и се пекат във фурна на 200 градуса около 10 минути.
5
Профитероли с боровинки и бял шоколад 5
Жълтъците за крема се разбъркват леко с 3 с. л. захар.
6
Профитероли с боровинки и бял шоколад 6
Сметаната се загрява, но без да кипне напълно, след което се изчаква да изстине и се излива при жълтъците.
7
Профитероли с боровинки и бял шоколад 7
Сместа се връща в касеролата, в която е била сметаната, и се вари на слаб огън, докато се уплътни.
8
Профитероли с боровинки и бял шоколад 8
Натуралното нишесте се разтваря в студена вода и се сипва при сметаната. Ароматизира се с ванилията и отново се разбърква.
9
Профитероли с боровинки и бял шоколад 9
Боровинките се запържват в маслото с 1 с. л. захар, след което се смесват с крема.
10
Профитероли с боровинки и бял шоколад 10
Изпечените профитероли се пълнят с готовия крем и се украсяват с боровинки и разтопен бял шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: