Профитероли с крем от кестени

Източник: Бон Апети
Дата: 27.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
80 г масло
3 яйца
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. вода
2 щипки сол
100 мл сладкарска сметана
90-100 г шоколад
30-35 бр. кестени
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. захар
2 с. л. нишесте
2 с. л. ром


Начин на приготвяне:
1
Профитероли с крем от кестени
Водата се кипва, слагат се 2 щипки сол и маслото и се бърка, докато маслото се разтопи.
Брашното се пресява и се изсипва в разтопеното масло. Тенджерата се оттегля от котлона и сместа се бърка енергично, за да се получи тестена топка. Прехвърля се в купа.
2
Профитероли с крем от кестени 2
В тестото едно по едно се добавят яйцата, като се разбива с миксер. Трябва да стане лъскаво тесто, което трудно да пада от лъжицата.
3
Профитероли с крем от кестени 3
В намазнена и набрашнена тава с помощта на пош от тестото се шприцоват розички. Пекат се около 10 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
4
Профитероли с крем от кестени 4
Кестените се сваряват и се обелват. Млякото се кипва със захарта. Слагат се сварените и обелени кестени и се вари, докато захарта се разтвори и кестените омекнат.
5
Профитероли с крем от кестени 5
След това кестените и половината мляко се прехвърлят в блендер и се смилат. Нишестето се разтваря в студена вода и се налива в останалото мляко.
6
Профитероли с крем от кестени 6
Добавят се смлените кестени и парченцата шоколад, налива се ромът. Загрява се, докато кремът се сгъсти, като се бърка непрекъснато. След това се охлажда и се смесва с разбитата сметана.
7
Профитероли с крем от кестени 7
Горната част на профитеролите се отрязва и с помощта на шприц се пълнят с охладения крем.
8
Профитероли с крем от кестени 8
Напълнените с крем профитероли се затварят с капачетата и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: