Пролетен гювеч с риба

Дата: 30.05.2012
Източник: Бон Апети
Пролетен  гювеч с риба
 
Необходими продукти:
300 г филе от ципура (треска, лаврак, пангасиус)
2 тиквички
2 домата
2 глави лук
100 мл готварска сметана
3 с. л. галета
50 г кедрови ядки
1–2 скилидки чесън
3 с. л. зехтин
5 с. л. краве масло
4 стръка копър
4 стръка мащерка
4 листа босилек
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пролетен  гювеч с риба
Доматите, тиквичките и лукът се почистват и се нарязват на шайби. Чесънът се наситнява.

 


2
Пролетен  гювеч с риба 2
Лукът се намазва с малко зехтин и се запича на грил тиган. След него се запичат тиквичките по същия начин.

 


3
Пролетен  гювеч с риба 3
Чесънът се запържва в 2 с. л. зехтин в тиган с незалепващо покритие, добавят се доматите и се пържат от двете страни закратко, колкото да се ароматизират.

 


4
Пролетен  гювеч с риба 4
В друг тиган се сгорещява маслото, в него се слага галетата и кедровите ядки и се запичат при постоянно бъркане.

 


5
Пролетен  гювеч с риба 5
В тавичка намазана с масло, се подреждат първо лукът, овкусява се със сол и черен пипер и се поръсва с част от нарязаните наситно билки.

 


6
Пролетен  гювеч с риба 6
После се слагат тиквичките, овкусява със сол, черен пипер и се поръсва с билки. Добавят се доматите и се овкусяват по същият начин.

 


7
Пролетен  гювеч с риба 7
Рибата се измива, подсушава се и се подправя със сол и черен пипер. Слага се върху зеленчуците.

 


8
Пролетен  гювеч с риба 8
Ядките и галетата се слагат отгоре и се залива със сметаната.

 


9
Пролетен  гювеч с риба 9
Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 25 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта