Пролетен гювеч с риба

Когато на едно място съберете полезни продукти като риба и зеленчуци, нама как да не се получи едно леко и здравословно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 30.05.2012
Пролетен  гювеч с риба
 
Необходими продукти:
300 г филе от ципура (треска, лаврак, пангасиус)
2 тиквички
2 домата
2 глави лук
100 мл готварска сметана
3 с. л. галета
50 г кедрови ядки
1–2 скилидки чесън
3 с. л. зехтин
5 с. л. краве масло
4 стръка копър
4 стръка мащерка
4 листа босилек
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пролетен  гювеч с риба

Доматите, тиквичките и лукът се почистват и се нарязват на шайби. Чесънът се наситнява.

 


2
Пролетен  гювеч с риба 2

Лукът се намазва с малко зехтин и се запича на грил тиган. След него се запичат тиквичките по същия начин.

 


3
Пролетен  гювеч с риба 3

Чесънът се запържва в 2 с. л. зехтин в тиган с незалепващо покритие, добавят се доматите и се пържат от двете страни закратко, колкото да се ароматизират.

 


4
Пролетен  гювеч с риба 4

В друг тиган се сгорещява маслото, в него се слага галетата и кедровите ядки и се запичат при постоянно бъркане.

 


5
Пролетен  гювеч с риба 5

В тавичка намазана с масло, се подреждат първо лукът, овкусява се със сол и черен пипер и се поръсва с част от нарязаните наситно билки.

 


6
Пролетен  гювеч с риба 6

После се слагат тиквичките, овкусява със сол, черен пипер и се поръсва с билки. Добавят се доматите и се овкусяват по същият начин.

 


7
Пролетен  гювеч с риба 7

Рибата се измива, подсушава се и се подправя със сол и черен пипер. Слага се върху зеленчуците.

 


8
Пролетен  гювеч с риба 8

Ядките и галетата се слагат отгоре и се залива със сметаната.

 


9
Пролетен  гювеч с риба 9

Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 25 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: