Пролетен лучник

Дата: 06.05.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
400 г брашно
1 с. л. бял винен оцет
1/2 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол
за плънката:
350 г овче сирене
100 г краве масло
4 връзки пресен лук
1 връзка магданоз
1/2 връзка джоджен
1/2 връзка копър
1 ч. л. червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Пролетен лучникОт брашното, солта, изгасената в оцета сода и 250 мл вода се забърква тесто.
2
Пролетен лучник 2Замесва се върху набрашнен плот и се оставя да почине 20 минути.
3
Пролетен лучник 3Пресният лук, магданозът, копърът и джодженът се наситняват. Смесват се с червения пипер, натрошеното сирене и 2 с. л. разтопено масло.
4
Пролетен лучник 4Тестото се разточва на не много тънка кора и се намазва с половината от останалото разтопено масло.
5
Пролетен лучник 5В центъра на кората се слага плънката и се покрива с краищата.
6
Пролетен лучник 6Поставя се в намазана с масло тава със загънатата част надолу.
7
Пролетен лучник 7Маже се с масло, по желание се поръсва със сусам и се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2016
Да си призная, това не е моята рецепта. Плънката ми идва в повече, джоджена се усеща, въпреки че сложих само няколко листенца,червения пипер не е необходим, а горната кора се препича. Но ми напомни за подобни рецепти, които ще сготвя и публикувам ....надявам се скоро.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта