Пролетна картофена салата

Дата: 18.05.2004
Източник: Бон Апети
Пролетна картофена салата
 
Необходими продукти:
500–600 г пресни дребни картофи
1/2 ч. л. захар
2 щипки сол
1 с. л. ябълков оцет
1 ч. л. синапено семе
1 ч. л. сух копър
1 с. л. настърган хрян
180–200 г майонеза
4 яйца
маслини, магданоз и червен пипер за декорация
1 глава червен лук
4 кисели краставички
5–6 листа целина
 

Начин на приготвяне:
1
Пролетна картофена салатаКартофите се почистват от люспичките, поставят се в съд, подходящ за печене в микровълнова фурна, и се налива 3/4 ч. ч. вода. Варят се 10 минути на най-високата степен и когато са готови, се оставят да престоят 2 минути във фурната.
2
Пролетна картофена салата 2Яйцата се сваряват. Майонезата, хрянът и копърът се смесват и към тях се прибавя стритото синапено семе. Овкусява се с оцета, солта и захарта, разбива се и се добавя нарязаната надребно целина.
3
Пролетна картофена салата 3Киселите краставички се нарязват на колелца, лукът се наситнява и всичко се изсипва в салатиера. Сварените картофи се изплакват със студена вода и се слагат при краставичките и лука.
4
Пролетна картофена салата 4Салатата се полива с дресинга, разбърква се добре и се оставя да престои 30 минути. Декорира се с магданоза, червения пипер, маслините и яйцата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


188 ДУШИ ОНЛАЙН
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта