Пролетна мандраджийска лазаня

Дата: 10.04.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет пресни кори за лазаня (500 г)
1 щипка смлян черен пипер
1 ч. л. сол
1 ч. л. доматено пюре
1 с. л. брашно
40 г масло
700 мл прясно мляко
1 ч. л. масло
2-3 с. л. зехтин
1 стрък чесън
2 стръка пресен лук
100 г овче сирене
100 г пушен кашкавал
200 г топено сирене
250 г печурки
500 г спанак
150 г кашкавал "Балкански"
1 щипка индийско орехче
 

Начин на приготвяне:
1
Пролетна мандраджийска лазаняЛукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват за 30 секунди в предварително загретите зехтин и масло. След това температурата на котлона се увеличава и се добавят нарязаните на филийки печурки. След като се запържат, се задушават под капак.
2
Пролетна мандраджийска лазаня 2Спанакът се бланшира за 1 минута в кипнала подсолена вода, след което се охлажда в леденостудена вода. Отцежда се добре и се нарязва наситно.
3
Пролетна мандраджийска лазаня 3Маслото за белия сос се загрява, сипва се брашното и щом покафенее, се оттегля от котлона. Налива се прясното мляко, разбърква се и се връща на котлона. Кипва се и се вари 1 минута, като се разбърква. Подправя се със сол, индийско орехче и черен пипер.
4
Пролетна мандраджийска лазаня 4В тенджера се кипва вода, налива се малко олио и се посолява. Вътре се слагат няколко кори лазаня, варят се около 1 минута, изваждат се и се слагат следващите няколко кори.
5
Пролетна мандраджийска лазаня 5В правоъгълна тава се налива част от соса, колкото да покрие дъното. Отгоре се нареждат кори лазаня, върху тях се разпределя половината от наситнения спанак, отгоре се поставят задушените печурки и всичко се поръсва с настъргано овче сирене.
6
Пролетна мандраджийска лазаня 6Плънката се покрива с ред бланширани кори лазаня. Върху тях се разпределя останалият наситнен спанак, нареждат се нарязаното на колелца топено сирене и филийките пушен кашкавал.
7
Пролетна мандраджийска лазаня 7Плънката се полива с 1 черпак от соса, като корите около стените на тавата трябва да се залеят добре. Отгоре се нарежда трети пласт бланширани кори. Останалият бял сос се смесва с доматеното пюре и с него се залива лазанята.
8
Пролетна мандраджийска лазаня 8Тавата се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече около 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това се изважда, фолиото се отстранява и лазанята се поръсва с настъргания кашкавал "Балкански". Връща се във фурната, за да се запече.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
Кремена коментира рецептата Фиш енд чипс 2
Mariyana Petrova коментира рецептата Яйце в облак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта