Пролетна салата с мариновано червено цвекло

Дата: 02.05.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 глави червено цвекло (400-500 г)
150-200 г синьо сирене
50 г бекон на ивици
6 пъдпъдъчи яйца
2 домата
1 маруля
1 авокадо
за маринатата:
1/2 ч. ч. винен оцет
1 с. л. олио
5 с. л. захар
10 стръкчета розмарин (1 ч. л. сух)
за дресинга:
4 с. л. винен оцет
2 с. л. мед
1 с. л. горчица
1/2 ч. л. естрагон
1/2 ч. л. сол

Начин на приготвяне:
1
Пролетна салата с мариновано червено цвеклоЦвеклото се измива добре и се сварява. След това се обелва и се нарязва на кубчета. Оцетът и захарта се разбиват много добре с тел и щом захарта се разтвори, се налива олиото.
2
Пролетна салата с мариновано червено цвекло 2Кубчетата цвекло се поставят в купа и се поливат с приготвената марината. Добавят се стръкчетата розмарин и се оставя да престои поне 30 минути. (Най-добре е цвеклото да се маринова 1 денонощие.)
3
Пролетна салата с мариновано червено цвекло 3Яйцата от пъдпъдък се варят 3 минути, след това се охлаждат със студена вода и се обелват. Ивиците бекон се изпичат в сух тиган на умерено загрят котлон по 2-3 минути от всяка страна. Изваждат се върху салфетка.
4
Пролетна салата с мариновано червено цвекло 4 В купа се налива оцетът за дресинга, прибавят се медът, горчицата и естрагонът, посолява се и се разбива с тел. Листата маруля се измиват и се накъсват в салатиера.
5
Пролетна салата с мариновано червено цвекло 5Авокадото се разрязва на две половини и костилката се изважда. Месестата част се отделя с помощта на лъжица, нарязва се на филийки и се добавя към марулята. Доматите се почистват от семето, месестата им част се нарязва наедро и също се изсипва в салатиерата.
6
Пролетна салата с мариновано червено цвекло 6Във всяка порция се слага от отцеденото от маринатата цвекло. До него се сипва зелена салата, полива се с дресинга, а отгоре се нареждат парченца синьо сирене, кубчета бекон и нарязани на половинки пъдпъдъчи яйца.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


173 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта