Пролетна супа топчета

Лесна и вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 17.05.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 с. л. краве масло
2 с. л. брашно
1 жълтък
400 г кисело мляко
1 с. л. сок от лимон
1/4 връзка леворда
1 стрък пресен джоджен
сол и черен пипер на вкус

за топчетата:
200 г месо от агнешка плешка
1 ч. л. смлян кимион
1/4 ч. л. смлян кориандър
1 белтък
1 филийка хляб
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пролетна супа топчета
Хлябът се смила в блендер и се изважда. Месото също се смила в блендер и се смесва с хляба, кимиона, кориандъра, сол, черен пипер и белтъка.
2
Пролетна супа топчета 2
Замесва се кайма и от нея се оформят топчета, които се изпържват в маслото и се изваждат.
3
Пролетна супа топчета 3
В същият съд се сипва брашното и се запържва, докато покафенее. Наливат се 500 мл вода и се бърка, за да няма бучки.
4
Пролетна супа топчета 4
Киселото мляко се разбива с жълтъка, лимоновия сок и наситнения джоджен, и се сипва в съда.

5
Пролетна супа топчета 5
Добавят се топчетата и наситнената леворда.
6
Пролетна супа топчета 6
Овкусява се със сол и черен пипер, готви се 1–2 минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2020
Започнах да готвя с големи резерви към рецептата. Резултатът си заслужаваше!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: