Пролетна свежест

Дата: 30.04.2010
Източник: Martin Gerginov
ТИТЛА: Чирак
Пролетна свежест
 
Необходими продукти:
1,5-2 кг тиквички
4-5 с. л. кисело мляко
4-5 с. л. майонеза
сол на вкус
1/2 връзка магданоз
5-6 скилидки чесън
3-4 моркова
500 г белени домати (от консерва)
1-2 средно големи патладжана
1/2 връзка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Обелените тиквички, патладжани и моркови се нарязват на колелца. Добре е да не бъдат много дебели колелцата и да са с горе-долу еднаква дебелина, за да могат да се изпекат бързо.
2
Важно условие е доматите да бъдат белени, ако използвате пресни домати увеличете количеството до около 600-650 гр. Най-лесно ще ги обелите като ги потопите в тенджера с вряща вода за 2-3 минути, след което ги потопете за 30 секунди в студена вода.
3
Всички продукти се нареждат в намаслена тава, след което се нарязва чесънът надребно, добавя се сол и се слага във фурната на 180-200 градуса за около 45-60 минути.
4
След като се изпече, се нарязва магданозът и ястието се поръсва с него. Сосът се приготвя като майонезата и киселото мляко се разбъркват добре, след което се нарязва магданозът. Може да полеете ястието с него, а може и да го сервирате отделно. BON APETIT!!!!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2016
Вкусно и здравословно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


230 ДУШИ ОНЛАЙН
Denitsa Grudeva се регистрира в сайта.
Ginka Georgieva се регистрира в сайта.
Валентина Христова се регистрира в сайта.
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта