Пролетни „букети“ със скариди

Дата: 10.05.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г пресни скариди
2 големи моркова
2 тиквички
1/4 зелена салата
12 оризови кори
8 с. л. тъмно сусамово олио
1/2 връзка кориандър
за соса:
4 с. л. светъл соев сос
20 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
2 с. л. сок от лайм
1 ч. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Пролетни „букети“ със скариди
Морковът се овелва и с помощта на белачка се оформя на тънки дълги ленти. Тиквичката се оформя посъщия начин, без да се бели, като сърцевината се запазва за нещо друго – крем супа например. Зелената салата се измива, подсушава се и се нарязва на тънки ивички.

 


2
Пролетни „букети“ със скариди  2
Скаридите се почистват (черупките и главите се запазват за бульон), измиват се със студена вода, след това се заливат с вряла вода закратко, за да се балншират. Отцеждат се.

 


3
Пролетни „букети“ със скариди  3
Оризовите кори се потапят в хладка вода за кратко. Щом омекнат, се прехвърлят върху дъска.

 


4
Пролетни „букети“ със скариди  4
Върху всяка се слагат по 3 скариди, част от нарязаните зеленчуци – тиквички, моркови, зелена салата и листенца кориандър. Полива се малко от сусамовото олио и се завиват като букетчета.

 


5
Пролетни „букети“ със скариди  5
Чесънът и джиджифилът за соса се нарязват наситно, смесват се със сока от лайм, соевия сос и захарта.

 


6
Пролетни „букети“ със скариди  6
Оризовите букетчета се поднасят със соса.


 




Съвет: От тези продукти излизат 12 букетчета, предвидени са по 2 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


279 ДУШИ ОНЛАЙН
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта