Пролетни катми

Дата: 29.03.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г кисело мляко
1-2 шепи пресен спанак
4-5 печени чушки
150 г овче сирене
10 стръка копър
1/2 ч. л. захар
1/3 кубче прясна мая (15 г)
2 ч. ч. брашно
3 ч. ч. хладка вода
1 връзка репички
 

Начин на приготвяне:
1
Пролетни катмиМаята се поръсва със захарта и се размива в хладка вода. Добавя се киселото мляко. Постепенно се сипва брашното, като се доливат 3 ч. ч. хладка вода. (Трябва да стане тесто с гъстотата на боза.)
2
Пролетни катми 2Копърът се нарязва наситно и се прибавя към получената смес. Купата се покрива и тестото се оставя да втаса на топло.
3
Пролетни катми 3След това върху намазнен с олио сач се изпичат катми.
4
Пролетни катми 4В единия край на всяка катма се нареждат листа спанак, отгоре се настъргва овче сирене, нареждат се ивици печени чушки и тънки колелца репички.
5
Пролетни катми 5Катмите се навиват на рула и се оставят да се охладят. След това се нарязват на цилиндърчета и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


203 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта