Пролетно ризото

Дата: 22.04.2011
Източник: Бон Апети
Пролетно ризото
 
Необходими продукти:
300 г ориз „Арборио”
1 глава лук (малка)
1–2 скилидки чесън
100 мл бяло вино (шардоне)
600 мл зеленчуков бульон (вода)
1/2 стрък селари
50 г сушени домати
1 връзка коприва
1/2 връзка лапад
7–8 листа спанак
80 мл соева сметана
20 мл зехтин
сол и пипер меланж на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пролетно ризотоЗехтинът се сгорещява и в него се запържват наситнените лук и чесън. Прибавя се оризът и също леко се запържва.
2
Пролетно ризото 2Добавя се виното, разбърква се и след като се изпари, на части се налива бульонът (водата). Отново се разбърква и се изчаква да поеме.
3
Пролетно ризото 3Прибавят се селарито и доматите, нарязани наситно.
4
Пролетно ризото 4През това време се кипва вода, посолява се и в нея за 30 секунди се бланшира копривата.
5
Пролетно ризото 5Лападът и спанакът се накъсват наедро и заедно с отцедената коприва се прибавят към ризотото.
6
Пролетно ризото 6Налива се соевата сметана, посолява се, овкусява се с пипер меланж и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.06.2016
Замених соевата сметана с прясно мляко и се получи страхотен обяд за настъпилите горещини.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта