Провансалска чеснова супа

Дата: 19.07.2004
Източник: Бон Апети
Провансалска чеснова супа
 
Необходими продукти:
2 глави чесън
2 дафинови листа
4 с. л. зехтин
1 домат
2 с. л. брашно
1/2 ч. л. червен пипер
4 яйца
 

Начин на приготвяне:
1
Провансалска чеснова супаСкилидките чесън се обелват, нарязват се на дребни парченца и се запържват за 30 секунди в тенджера с нагорещената мазнина. Поръсват се с брашното, пържат се около минута и се овкусяват с червения пипер. Наливат се 1,2 л гореща вода, бърка се, докато кипне, и се вари 20 минути, като се добавят дафиновите листа и солта.
2
Провансалска чеснова супа 2В малка тенджерка се кипва вода и се наливат 2 с. л. оцет. В чашка се счупва 1 яйце и след като водата стигне точката на кипене, но не ври, се изсипва. Така се постъпва и с останалите яйца. При тихо кипене яйцата се варят 3–4 минути, докато се забулят.
3
Провансалска чеснова супа 3Доматът се обелва, почиства се от семето, а месестата част се реже на много малки кубчета.
4
Провансалска чеснова супа 4Супата се налива в супена чиния, в средата се поставя по едно от забулените яйца и се декорира с кубчета домат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта