Провансалски хляб

Дата: 11.09.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за предварителното тесто (пулиш):
125 г брашно
250 мл вода
1/4 ч. л. суха мая
за тестото:
300 г брашно
1 1/2 ч. л. суха мая
2 ч. л. сол
50 мл портокалов ликьор (портокалов сок или кората от пл
2 стръка салвия
2 стръка мащерка
1 стрък розмарин
брашно за замесване
зехтин за намазване на купата
 

Начин на приготвяне:
1
Провансалски хлябЗа предварителното тесто в купа се смесват брашното, водата и маята. Оставя се за 12–16 часа покрито с фолио за свежо съхранение.

2
Провансалски хляб 2В купа се сипват брашното, сухата мая, солта и нарязаните наситно билки.

3
Провансалски хляб 3Добавят се предварителното тесто и ликьора. Замесва се тесто.

4
Провансалски хляб 4Прехвърля се в намазнена купа и се покрива с фолио за свежо съхранение. Оставя се да втаса, докато удвои обема си – за 1 час и 30 минути.

5
Провансалски хляб 5Изважда се, размесва се и пак се оставя да втаса за 1 час и 30 минути. След това се оформя хляб и пак се оставя да втаса, покрит с кърпа.

6
Провансалски хляб 6Прехвърля се върху нагорещен камък и се печете в загрята на 230 градуса фурна, с вентилатор, с купа с вода на дъното, за 20 минути.

7
Провансалски хляб 7След това температурата се намалява на 180 градуса, с вентилатор и се пече още 25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2013
Към подправките добавям и малко гранулиран чесън , и 3-4 щипки млян черен пипер.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта