Провансалски зеленчуков гювеч

Лесен за приготвяне, ефектно поднесен и ненатоварващ стомаха - идеален за жегите
Източник: Бон Апети
Дата: 04.06.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г тиквички
300 г картофи
300 г моркови
3 глави червен лук
6 скилидки чесън
3 средно големи домата
100 мл зехтин „Екстра върджин“
40 г сирене „Пармезан“
6 стръка мащерка
сол и черен пипер



Начин на приготвяне:
1
Провансалски зеленчуков гювеч

Картофите се обелват и се нарязват на тънки шайби на мандолина. Тиквичките, доматите и лукът също. Морковите се нарязват косо на дебели шайби.

 


2
Провансалски зеленчуков гювеч 2

В купа се смесват смачкания с преса чесън, листенцата мащерка, зехтина, сол и черен пипер.

 


3
Провансалски зеленчуков гювеч 3

Нарязаните зеленчуци се подреждат прави в тава, като се редуват. Отгоре се поливат с ароматната смес. Върху тавата се поставя капак или алуминиево фолио.

 


4
Провансалски зеленчуков гювеч 4

Гювечът се пече за 1 час и 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. След това капакът се отстранява, поръсва се настъргания пармезан и се допича за още 5 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

16.06.2015
Чудесийка !!!
10.
Изпрати
лично съобщение

10.06.2015
Добавих и половин чушка. Много добре балансирани вкусове се получиха, не очаквах толкова добър резултат. По принцип не съм почитател на пармезана, но тук добави завършеност.
9.
Изпрати
лично съобщение

07.06.2015
Вкусотийка
8.
Изпрати
лично съобщение

06.06.2015
Хубав гювеч, но лично за мен не става за основно :), иначе за гарнитурка с месце е идеален :)
7.
Изпрати
лично съобщение

24.09.2014
Превъзходно....Уникален вкус.Много лесен за приготвяне, много ефектен и цветен ..
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: