Пучеро

Южноамериканска месна яхния със зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 05.02.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешки гърди
1 бр. пилешки гърди
1/2 кг картофи
300 г тиква
300 г зеле
200 г бяла ряпа
1 стрък праз
1 морков
7-8 стръка магданоз
2 дафинови листа
2 ч. л. сол
1 - 1 1/2 ч. л. риган
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пучеро
Телешкото месо се поставя в тенджера под налягане и се налива вода, колкото да го покрие.
2
Пучеро 2
Празът се нарязва наситно.
3
Пучеро 3
Месото се посолява, добавя се наситненият праз и се варят под налягане 30 минути.
4
Пучеро 4
Морковът и ряпата се почистват и се нарязват наедро.
5
Пучеро 5
Картофите и тиквата се обелват и също се нарязват на големи парчета.
6
Пучеро 6
Пилешките гърди се разделят на 4 порции, зелето се нарязва наедро.
7
Пучеро 7
Зеленчуците и месото се поставят в тенджерата при телешкото. Варят се под налягане 20 минути.
8
Пучеро 8
В края ястието се подправя с дафинов лист, риган и черен пипер.
9
Пучеро 9
Пучеро се поръсва с наситнен магданоз, вари се още 1 минута и е готово за сервиране. По желание може да се поднесе със счукан чесън, оцет и лют пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: