Пудинг от патладжани с бекон

Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2003
Пудинг от патладжани с бекон
 
Необходими продукти:
3 патладжана (1,5-2 кг)
3 яйца
150-200 г бекон
50-100 г кашкавал
олио за пържене
1 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Пудинг от патладжани с бекон
Двата най-дълги патладжана се режат надлъжно на филии с дебелина около 1 см. Останалите патладжани се обелват и режат на едри парчета. Цялото количество патладжани се измива, посолява се и се оставя да се изцеди от горчивия сок. Отново се измива и филиите се подсушават с хартиена кърпа.
2
Пудинг от патладжани с бекон 2
Филиите патладжан се пържат двустранно в нагорещена мазнина, като за всяка отделна порция се налива по малко олио. Изваждат се и се изцеждат от олиото. Парчетата патладжан се сваряват на пара (или във вода) за 10-15 минути, изцеждат се и се пюрират, след което се подправят със сол и риган. Кашкавалът се настъргва, докато сместа е топла, за да се разтопи. След като поизстине, се слагат яйцата и се разбърква.
3
Пудинг от патладжани с бекон 3
Беконът се нарязва на тънки филии с размера на филиите патладжан и се запържват двустранно за половин минута. Повърхността на форма за кекс се покрива с алуминиево фолио. Редят се филия патладжан и филия бекон, като целта е да се покрие цялата повърхност на съда и след изпичане да се получат красиви цветове. В образувалата се кухина се изсипват пюрираните и овкусени патладжани, разпределят се равномерно и съдът се покрива с алуминиево фолио.
4
Пудинг от патладжани с бекон 4
За да се получи корона, при сервиране е необходимо да се използва стандартна кръгла форма за печене на кекс с дупка в средата. Формата за печене се прехвърля в широка тава и се налива вода, колкото да покрива формата за печене до половината. Пече се около 1 час на водна баня в предварително загрята фурна при температура 180 градуса.
5
Пудинг от патладжани с бекон 5
Изпеченото ястие се изважда от фурната и се оставя да се поохлади, като се обръща в плато, така че да запази кексовата форма. Пудингът се сервира нарязан на филии.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


195 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: