Пудинг с шипков мармалад

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2009
Пудинг с шипков мармалад
 
Необходими продукти:
1 л прясно мляко
400 г хляб
150 г шипков мармалад
150 г стафиди
150 г захар
30 г ром
5 яйца
кората на 1 лимон
2 пакетчета ванилия


Начин на приготвяне:
1
Пудинг с шипков мармалад
Половината захар се сипва в касерола, налива се малко вода и се загрява, за да се карамелизира. Стафидите се заливат с рома и се оставят да престоят.
2
Пудинг с шипков мармалад 2
Прясното мляко се загрява заедно с останалата захар и почистените от бялата част лимонови кори.
3
Пудинг с шипков мармалад 3
Яйцата се чупят в купа и се разбиват с тел.
4
Пудинг с шипков мармалад 4
Дъното и стените на форма за печене се обливат с карамела.
5
Пудинг с шипков мармалад 5
Хлябът се нарязва на кубчета, слага се в купа и се залива с прецеденото прясно мляко. Накисва се за 10-15 минути и се намачква.
6
Пудинг с шипков мармалад 6
Прибавят се разбитите яйца, ванилията и стафидите. Разбърква се.
7
Пудинг с шипков мармалад 7
Във формата за печене се сипва 1/3 от сместа и се нанася половината от шипковия мармалад. Прави се втори слой, нанася се мармалад и се покрива с останалата смес.
8
Пудинг с шипков мармалад 8
Пудингът се пече на водна баня около 60 минути при температура на фурната 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: