Пуешко руло с пюре от броколи

Дата: 09.07.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пуешко филе
1 връзка магданоз
1 скилидка чесън
250 г сирене „Моцарела”
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
за пюрето:
1 кг броколи
2 стари картофа
120 мл прясно мляко
40 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пуешко руло с пюре от броколиПуешкото филе се изтънява, като се реже на три през средата.
2
Пуешко руло с пюре от броколи 2Парчетата се поставят едно до друго, като се застъпват, покриват се с фолио и се начукват. Подправя се със сол и черен пипер.
3
Пуешко руло с пюре от броколи 3В чопър се смилат нарязаните наедро листа магданоз, маслото, чесънът, сол и черен пипер на вкус.
4
Пуешко руло с пюре от броколи 4Месото се намазва с половината смес, отгоре се подрежда накъсаната моцарела.
5
Пуешко руло с пюре от броколи 5Завива се на стегнато руло, подправя се със сол и черен пипер, намазва се с останалата смес и се увива в алуминиево фолио.
6
Пуешко руло с пюре от броколи 6Рулото се поставя в тава и се налива чаша вода. Пече се в загрята на 190 градуса фурна за около 30 минути.
7
Пуешко руло с пюре от броколи 7След това фолиото се отстранява и се допича за около 15 минути на 220 градуса с вентилатор, докато се получи коричка.
8
Пуешко руло с пюре от броколи 8Картофите за пюрето се обелват, измиват се, нарязват се и се сваряват във вода, след което се изваждат и в същата вода се варят предварително накъсаните на розички броколи, докато омекнат. Топлите картофи се пюрират.
9
Пуешко руло с пюре от броколи 9Броколите се охлаждат под течаща вода, за да запазят свежия си зелен цвят.
10
Пуешко руло с пюре от броколи 10Отцеждат се и се пасират.
11
Пуешко руло с пюре от броколи 11Смесват се с картофите.
12
Пуешко руло с пюре от броколи 12Млякото и маслото се загряват и се прибавят към пюрето, подправя се със сол и черен пипер.
13
Пуешко руло с пюре от броколи 13Рулото се реже на парчета.
14
Пуешко руло с пюре от броколи 14Гарнира се с пюрето и по желание се залива със соса от тавата.




Съвет:
Ако по време на второто печене, водата се изпари, добавете допълнително.

Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2014
Хареса ми много рецептата и вкуса на месото, но може да се направи повече от сместта, защото с това съотношение ... някак се изгуби вкуса. А пюрето е страхотно..всички много го харесаха. :)
10.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
Много сполучлива и вкусна рецепта! Малко се поразпадна при рязането и не се получи така красиво като на снимката, но вкуса е супер.
9.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2014
много вкусно стана и първия и втория път :) обаче добавих и нещо от себе си. сложих кедрови ядки и малко бяло вино. фантастична рецепта. ще продължавам да си я готвя с удоволствие
8.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2014
стана невероятно и много крехко
7.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2014
вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта