Пуешко руло

Дата: 11.12.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пуешки гърди
100 г бекон
1 малка глава лук
1 стрък стеблена целина
1 морков
50 г печурки
2 скилидки чесън
4 филийки хляб
1 яйце
1 връзка магданоз
150 мл пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус
20 мл зехтин
за соса „Гастрик”:
250 мл сайдер (ябълково вино)
30 г кафява захар
250 мл сок от нар
 

Начин на приготвяне:
1
Пуешко рулоХлябът се смила на едри трохи.
2
Пуешко руло 2Лукът, целината, морковът и чесънът се наситняват.
3
Пуешко руло 3Гъбите се почистват и се режат натънко.
4
Пуешко руло 4Беконът се нарязва на кубчета, запържва се до златисто, без мазнина и се изважда.
5
Пуешко руло 5В същия съд се запържват зеленчуците и гъбите.
6
Пуешко руло 6Смесват се с бекона в голяма купа. Добавят се хлебните трохи и яйцето и се разбърква. Налива се бульонът, овкусява се със сол и черен пипер, прибавя се наситненият магданоз и отново се разбърква.
7
Пуешко руло 7Месото се изтънява хубаво така, че да се получи цяло парче.
8
Пуешко руло 8Слага се плънката, завива се на руло и се завързва с конец.
9
Пуешко руло 9Залива се със зехтина, овкусява се със сол и черен пипер и се пече около 1 час в загрята на 160 градуса фурна.
10
Пуешко руло 10Сайдерът, захарта и сокът от нар се смесват и се кипват, като се оставят на котлона, докато течността се редуцира до 1/3.
11
Пуешко руло 11Месото се нарязва на шайби и се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта