Пухкави курабийки

Вкусно изкушение
Източник: zayday
ТИТЛА: Чирак
Дата: 22.11.2015
Пухкави курабийки
Пухкави курабийки
Пухкави курабийки
Пухкави курабийки
 
Необходими продукти:
1/2 ч. ч. краве масло (разтопено)
1/2 ч. ч. захар
1/3 ч. ч. кафява захар
1 ч. л. ванилия
1 1/2 ч. ч. брашно
1 яйце
1/2 ч. л. сода за хляб
1/4 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
канела на вкус



Начин на приготвяне:
1
Разбийте маслото и захарта за около 3 минути.
2
Добавете яйцето и ванилията и разбийте за още 3 минути, докато се получи пухкава смес.
3
Добавете брашното, содата, бакпулвера и солта (по желание) и разбъркайте на бавна скорост за 1 минута.

4
Гребнете малко от сместа и оформете кръгли (леко сплескани) курабийки, всяка с диаметър от около 5 см.

5
В отделна купа смесете захар и канела и поръсете курабийките с тази смес.
6
Подредете курабийките в тава с хартия за печене на дъното, на разстояние от около 3 см една от друга.
7
Изпечете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 9 минути (или докато леко се запекат отгоре и по ръба). Не ги препичайте, дори и да ви изглеждат недопечени. Извадете тавата и не отделяйте курабийките от хартията за печене, преди да се охладят добре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: