Пурички от праз

Дата: 14.12.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г свинска кайма
1 с. л. доматено пюре
1 кубче пилешки бульон със зеленчуци
200 мл готварска сметана
2-3 щипки чубрица
2-3 щипки естрагон
4-5 с. л. олио
1 к. ч. ориз
3-4 дебели стръка праз
1 ч. л. горчица
 

Начин на приготвяне:
1
Пурички от празСтръковете праз се нарязват на парчета с дължина 15 см. Всяко леко се разрязва по дължина и листата се отделят едно от друго, така че да се получат фунийки.
2
Пурички от праз 2Сърцевината на половината стръкове се нарязва наситно и се запържва в предварително загрятото олио. След 30 секунди се изсипва оризът и когато стане "стъклен", се подправя с естрагон и чубрица.
3
Пурички от праз 3Налива се 1 к. ч. гореща вода. Изчаква се оризът да поеме водата, след което се оттегля от котлона, охлажда се леко и се добавя каймата. Омесва се.
4
Пурички от праз 4Плънката се шприцова във фунийките и празът се завива. Готовите пурички се нареждат в тенджера.
5
Пурички от праз 5Бульонът се разтваря в 1 ч. ч. вряла вода и се смесва със сметаната, горчицата и доматеното пюре. Пуричките се заливат със соса (ако течността не достига до нивото на праза, се долива вода) и се оставят да къкрят под капак 20-25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта