Пушен стек от елен с мус

Дата: 05.11.2011
Източник: Бон Апети
Пушен стек от елен с мус
 
Необходими продукти:
150 г еленско бонфиле
20 мл джин
15 зърна хвойна
сол и бял пипер на вкус
дървесни трици (стърготини)
за муса от круши:
1 круша
10 г краве масло
50 мл вино
за муса от кестени:
10 кестена
30 г краве масло
10 г захар
25 мл бяло вино
2-3 карамфилчета
за муса от картофи:
1 картоф (оглям)
20 г краве масло
15 мл сметана
1 ч. л. маково семе
белтъкът от 1 яйце
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1

Бонфилето се реже на плочка, накисва се в джина и зърната хвойна и престоява около 8 часа в хладилник.


2

Изважда се, отцежда се и се подсушава. Овкусява се със сол и пипер. Поставя се на скара или в гри тиган и се пече 3 минути от всяка страна. 


3

Триците се поставят на дъното на тенджера така, че да го покрият, застила се алуминиево фолио. Отгоре се реди месото, затваря се с капак и се вари на средно силен огън коло 15 минути. 


4

Крушата за муса, почистена и и обелена, се поставя във виното и маслото и се вари до готовност, след това се пасира. 


5

Кестените се сваряват и обелват. Прибавят се и останалите продукти и се варят до редуциране на течността. След това се пасират. 


6

Маковото семе се смила в мелничка или се пасира. картофът се обелва и се сварява. Прибавят се маковото семе, маслото и сметаната и се пасират. белтъкъ се разбива на сняг и се прибавя към картофения мус. Овкусява се със сол и пипер. Месото се сервира гарнирано с трите вида мус.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта