Пушена сьомга с крем от скариди и див лук

Дата: 21.04.2010
Източник: Бон Апети
Пушена сьомга с крем от скариди и див лук
 
Необходими продукти:
200 г пушена сьомга (мерлуза, паламуд)
200 г скариди
4 с. л. майонеза
150 г крем сирене
5–6 стръка див лук
1 резен лимон
сол и бял пипер на вкус
4 стръка див лук за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Скаридите се сваряват, нарязват се на половинки и се смесват с майонезата, сиренето, сол, пипер и наситнения див лук.
2
Към сместа се добавя изстисканият лимон и всичко се разбърква добре.
3
По стените на кръгъл съд или ринг се разстила сьомгата, а вътре се пълни със сместа.
4
След като рингът се напълни, чашката от пушена риба внимателно се изважда в чиния за сервиране. Декорира се с стръковете див лук и се сервира.

 

Съвет:

Предястието може да се завърши с 1 ч. л. червен хайвер и резен лимон или лайм.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


213 ДУШИ ОНЛАЙН
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта