Пушени патешки гърди

Поднесени със свежа салата
Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бр. патешки гърди (магре)
200 г жасминов ориз
100 г кафява захар
кората от 1 портокал
4 с. л. листа черен чай
1 пръчка канела
сол и черен пипер на вкус

за салатата:
50 г рукола
1/4 зелена салата
1/4 глава червен лук
60 мл зехтин „Екстра върджин“
1 с. л. бял балсамов оцет
1 скилидка чесън
10 г пресен джинджифил
сокът от 1 портокал
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пушени патешки гърди
Излишната мазнина по краищата на месото се изрязва.
2
Пушени патешки гърди 2
Кожата се цепва с нож така, че да се получат ромбове.
3
Пушени патешки гърди 3
В купа се смесват оризът, обелената портокалова кора, канелата, чаят и захарта.
4
Пушени патешки гърди 4
На дъното на уок се слагат 2 големи листа алуминиево фолио. Сипва се оризовата смес и се загрява на силен огън, докато започне да пуши.
5
Пушени патешки гърди 5
Отгоре се поставя бамбуков съд за готвене на пара и се слагат патешките гърди, с кожата нагоре.

6
Пушени патешки гърди 6
Похлупва се и се готви 8–10 минути на умерен огън. Дърпа се от огъня и се оставя още 10 минути под капак.
7
Пушени патешки гърди 7
Месото се изважда и се слага в студен тиган с кожата надолу.
8
Пушени патешки гърди 8
Котлонът се включва и месото се готви, докато кожата стане хрупкава, като отделилата се мазнина периодично се отстранява. Овкусява се със сол и черен пипер, обръща се и след около минута се изважда. Оставя се да почине 5 минути, покрито с алуминиево фолио.
9
Пушени патешки гърди 9
Салатата се накъсва и се смесва с руколата и нарязания на полумесеци лук. Чесънът се стрива на паста с малко сол и се смесва със сока от настъргания джинджифил, оцета и портокаловия сок. При постоянно разбъркване се налива зехтинът. Овкусява се със сол и черен пипер.

10
Пушени патешки гърди 10
Салатата се овкусява с дресинга.
11
Пушени патешки гърди 11
Месото се реже натънко. Поднася се със салата и се полива с още малко от дресинга.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: