Пустинна роза

Рецептата е по моя идея
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 01.01.2015
Пустинна роза
 
Необходими продукти:
110 г корнфлейкс на люспи
30 г пудра захар
200 г бял шоколад
50 г краве масло
2 с.л. пчелен мед



Начин на приготвяне:
1
Пустинна роза
Пустинна роза е популярното название на кристаловидна розетка, образувана от минералите гипс и барит, при наличието на пясък. Розетката се образува обичайно, когато кристалите се формират в сухи песъчинни условия, както при изпарението на вода от плитък солен басейн. Днес ще ви покажа, как да си направите десерт „Пустинна роза“.
2
Пустинна роза 2
Сложете в блендер 30 г пудра захар и 30 г корнфлейкс на люспи. Смелете ги.
3
Пустинна роза 3
Начупете белия шоколад и го разтопете на водна баня, заедно с 50 г краве масло. Разбърквайте, за да се хомогенизира сместа. Щом се разтопят и смесят, добавете смлените вече пудра захар и корнфлейкс.
4
Пустинна роза 4
Когато се смесят съставките, добавете и двете супени лъжици мед.
5
Пустинна роза 5
Когато сместа се е омесила добре, дръпнете я от котлона и добавете останалите 80 г корнфлейкс на люспи. Сега бъркайте много внимателно – целта е люспите да не се чупят а да останат цели. Така приликата с Пустинната роза е най-близка. Върху хартия за печене (или както направих аз – върху алуминиевото фолио от шоколадовите обвивки) с помощта на лъжица, загребвайте от сместа и оформете розички върху незалепващото покритие.
6
Пустинна роза 6
Оставете на хладно място за около 3-4 часа, за да стегне шоколадът. На вкус розичките са сладки, хрупкави неустоими… Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


188 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: