Пуйка с традиционна плънка и гарнитура от моркови

Гост: Дико Томчев
Източник: Бон Апети
Дата: 03.11.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пуйка (2 – 2 1/2 кг)
1 глава лук
200 мл пилешки бульон
200-250 г моркови
1/2 бял хляб
1 ч. л. захар
300 мл пилешки бульон
20 г масло
500 г моркови
черен пипер и сол на вкус
6-8 с. л. олио за запържване
500 мл пилешки бульон
1/2 -1 ч. л. къри


Начин на приготвяне:
1
Пуйка с традиционна плънка и гарнитура от моркови
Пуйката се нарязва на порции. Запържва се в предварително загрятото олио по 1 минута от всяка страна, като се поръсва със сол и черен пипер.
2
Пуйка с традиционна плънка и гарнитура от моркови 2
Мазнината от пърженето се запазва, а парчетата пуешко се нареждат в тава и се заливат с бульона. Съдът се покрива с алуминиево фолио и месото се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 1 час и 10 минути.
3
Пуйка с традиционна плънка и гарнитура от моркови 3
Морковите се почистват, нарязват се под наклон на дебели колелца и се поставят тава заедно с маслото. Поръсват се със захар, налива се малко бульон и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30 минути.
4
Пуйка с традиционна плънка и гарнитура от моркови 4
Плънката се приготвя, като лукът, морковите и хлябът се смилат в блендер. След това сместа се запържва в мазнината, в която е пържена пуйката. Постепенно се налива бульонът, подправя се с къри и се разбърква.
5
Пуйка с традиционна плънка и гарнитура от моркови 5
При сервиране хлебната смес може да се оформи с метален ринг в центъра на основната чиния, отгоре да се постави порция пуешко, а отстрани да се наредят морковени кръгчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: