Пюре с пилешко месо

Дата: 03.01.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
30-40 г пилешки гърди
40 г ориз
1/2 морков
1/4 стрък праз лук
2 стръка магданоз
2 ч. л. зехтин
малка щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Пюре с пилешко месоПразът се нарязва наситно, а морковът се настъргва на ситно ренде.
2
Пюре с пилешко месо 2В тенджера леко се загрява зехтинът, сипва се морковът и се задушава за кратко (около 1 минута).
3
Пюре с пилешко месо 3Прибавя се нарязаният праз лук и веднага след това се наливат 2 с. л. гореща вода.
4
Пюре с пилешко месо 4Месото се нарязва на малки парченца и се добавя към зеленчуците.
5
Пюре с пилешко месо 5Наливат се около 140 мл вода, поръсва се с нарязан наситно магданоз и по желание се добавя щипка сол.
6
Пюре с пилешко месо 6След това се сипва оризът и се вари до готовност.
7
Пюре с пилешко месо 7Свареното ястие се пасира леко и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта