Рабска торта

Дата: 14.01.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
260 г брашно
40 г краве масло
2 яйца
1 пакетче ванилова захар
2 с. л. прясно мляко
2 с.л. захар
1 щипка сол
за плънката:
400 г бланширани бадеми
260 г захар
40 мл бадемов аперитив
2 яйца
кората от 1 портокал
кората от 1 лимон
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Рабска тортаВ купа се смесват брашното, ваниловата захар, захарта и щипка сол.

2
Рабска торта 2Маслото се разтопява и се смесва с яйцата и прясното мляко, и се разбива.
3
Рабска торта 3Течните съставки се изсипват към сухите. Замесва се гладко тесто.
4
Рабска торта 4Бадемите се смилат, смесват се с яйцата, захарта, настърганата кора от лимона и портокала и бадемовия аперитив, и се разбърква.
5
Рабска торта 5Тестото се разделя на две части. От едната върху хартия за печене се оформя сравнително тънка кора. Изрязва се като охлюв. Трябва да има около 1,5–2 см между страните, защото тестото се надува леко по време на печене.
6
Рабска торта 6Поставя се в тава. Плънката се разпределя върху тестото.
7
Рабска торта 7Останалото тесто се разточва натънко. Изрязват се ленти и се нагъват като драперия.
8
Рабска торта 8Лентите се прищипват към основата, така че да са стабилни, трябва да са на нивото на плънката.
9
Рабска торта 9Сладкишът се пече в загрята на 120 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 1 час и 15 миунти.
10
Рабска торта 10Охлажда се и се сервира, поръсен с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта