Рагу от риба тон

Дата: 11.09.2009
Източник: Бон Апети
Рагу от риба тон
 
Необходими продукти:
400 г филе от риба тон
1/2 ч. л. лют пипер
сокът от 2 лимона
250 мл сухо бяло вино
4 картофа (големи)
3 домата
100 мл зехтин
2 червени чушки
2 зелени чушки
3 скилидки чесън
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът и чесънът се режат наситно, чушките – на ивици, и се запържват в сгорещения зехтин за около 5 минути. Прибавят се почистените от люспите и семките и нарязани на кубчета домати.
2
Картофите се обелват и се нарязват наедро. Изсипват се към зеленчуците, налива се виното и всичко се задушава на тих огън около 30 минути.
3
Рибата се измива със студена вода и се реже на кубчета. Овкусява се лимоновия сок, сол, черен и лютия пипер и се добавя към зеленчуците. Ястието се задушава още 5–10 минути, докато рибата е готова, и се дръпва от огъня.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


343 ДУШИ ОНЛАЙН
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта