Рагу от риба

Рецепта за деца над 10-месечна възраст от д-р Антоанета Антонова, педиатър
Източник: Бон Апети
Дата: 07.02.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
120 г филе от бяла риба (хек)
1 морков
1 картоф
1 домат
1/2 глава лук
2-3 стръка копър
1 ч. л. краве масло


Начин на приготвяне:
1
Рагу от риба
Доматът и картофът се обелват и се нарязват надребно заедно с почистените морков и целина.
2
Рагу от риба 2
Маслото се слага в тенджера и се разтопява.
3
Рагу от риба 3
Нарязаните зеленчуци се сипват в разтопеното масло и се задушават 1 минута.
4
Рагу от риба 4
След това зеленчуците се заливат с 1 пръст гореща вода (колкото да ги покрие) и се задушават до готовност.
5
Рагу от риба 5
Рибата се накъсва на малки парчета и се намачква с вилица. Прехвърля се в тавичка заедно със задушените зеленчуци.
6
Рагу от риба 6
Ястието се пече около 20 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна. Накрая се поръсва с нарязания наситно копър и е готово за консумация.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2017
Добре се получи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: