Рагу от тиква с медальон от пилешки гърди

Дата: 17.11.2001
Източник: Бон Апети
Рагу от тиква с медальон от пилешки гърди
 
Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди
100 г спанак
1/2 тиква
2 глави чесън
50 г масло
100 г течна сметана
1 стрък босилек
1 стрък магданоз
1 стрък копър
 

Начин на приготвяне:
1
Рагу от тиква с медальон от пилешки гърдиТиквата се нарязва на кубчета и се поставя в тава. Подправя се със сол, черен пипер, нарязани наситно 4-5 скилидки чесън, малко масло и вода. Пече се 20-30 минути на 180 градуса.
2
Рагу от тиква с медальон от пилешки гърди 2Пилешките гърди се почистват от жилите и с върха на ножа се нацепват, за да поберат плънката. Спанакът се поставя в подсолена кипяща вода, за да омекне. Листата се охлаждат и подсушават.
3
Рагу от тиква с медальон от пилешки гърди 3Листата спанак се поставят в предварително овкусените гърди.
4
Рагу от тиква с медальон от пилешки гърди 4С помощта на найлоново фолио се завиват рулца. Оставят се да престоят 10 минути, след което се запържват в 3-4 с. л. сгорещен зехтин.
5
Рагу от тиква с медальон от пилешки гърди 5Сосът се приготвя, като копърът, босилекът и магданозът се смилат и към тях се прибавя сметаната. Овкусява се с щипка сол и черен пипер. Запържва се в загрят тиган, докато се сгъсти.
6
Рагу от тиква с медальон от пилешки гърди 6Рулцата се нарязват, подреждат се в подходяща чиния и се украсяват с готовия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


322 ДУШИ ОНЛАЙН
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта