Рагу по неаполитански с пилешко

Дата: 30.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 бр. пилешки филета
4 глави лук
2 скилидки чесън
200 мл червено вино
50 г пушен бекон (на лентички)
50 г сирене „Пармезан"
1/2 връзка магданоз
20 г стафиди
1 ч. л. сух босилек
800 г пасирани домати (от консерва)
2 с. л. зехтин
1 ч. л. захар
400 г дребна паста
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Рагу по неаполитански с пилешкоПилешкото филе се цепва с нож през средата и се разтваря, така че да се образува пеперуда.
2
Рагу по неаполитански с пилешко 2Нарязаният наситно бекон се смесва с настъргания пармезан, наситнените магданоз и чесън, и стафидите.
3
Рагу по неаполитански с пилешко 3Пилешките филета се пълнят с получената смес.
4
Рагу по неаполитански с пилешко 4След това се завързват здраво с конец.
5
Рагу по неаполитански с пилешко 5Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в зехтина, докато омекне.
6
Рагу по неаполитански с пилешко 6Към него се налива първо червеното вино, а после и доматите, и се подправя със сол, черен пипер и сух босилек. Ако има нужда се слага 1 ч. л. захар.
7
Рагу по неаполитански с пилешко 7Сосът се оставя на котлона за 10 минути, след което се добавят пилешките руладини и се готвят около 20–30 минути.
8
Рагу по неаполитански с пилешко 8През това време пастата се сварява в голямо количество подсолена вода и се отцежда.
9
Рагу по неаполитански с пилешко 9Пилешките руладини се изваждат от соса, конците се отстраняват и месото се нарязва на парчета.
10
Рагу по неаполитански с пилешко 10В дълбоки чинии се слага от пастата, залива се със соса и отгоре се подреждат парчетата месо. По желание се украсява с листенца магданоз и се полива със зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта