Рагу по неаполитански

Сочно, крехко месо, залято с ароматен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 10.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свински гърди с кост (цяло парче)
6 глави лук
5 скилидки чесън
4 консерви от 400 г домати на кубчета
100 г кедрови ядки
100 г сирене „Пекорино“
100 г тъмни стафиди
100 г бекон
50 г прошуто
350 мл сухо червено вино
50 г свинска мас
50 мл олио
1 връзка магданоз
1/2 връзка мащерка
600 г паста „Ригатони”
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Рагу по неаполитански

Месото се обезкостява, като се правят прорези между костта и месото и кокалите се издърпват. Идеята е да остане цяло парче месо. (Костите се запазват).

 

 


2
Рагу по неаполитански 2

Стафидите се накисват във виното.

 


3
Рагу по неаполитански 3

Кедровите ядки се запичат на сух тиган.

 


4
Рагу по неаполитански 4

Пекориното се настъргва. Прошутото се нарязва на ивички. Магданозът се наситнява.

 

 


5
Рагу по неаполитански 5

Прошутото, пекориното, кедровите ядки, магданозът и отцедените стафиди се смесват. (Виното от стафидите се запазва).

 


6
Рагу по неаполитански 6

Месото се овкусява със сол и черен пипер, отгоре се разстила плънката, като се притиска с ръце, за да полепне хубаво по месото.

 

 


7
Рагу по неаполитански 7

Навива се руло на дългата страна. Връзва се с конец.

 


8
Рагу по неаполитански 8

В тенджера се сипва олиото, добавя се маста и в тях се запържва беконът, нарязан на кубчета. Слага се рулото и се запържва от всички страни. Изважда се.

 


9
Рагу по неаполитански 9

В същата тенджера се запържват чесънът, нарязан наситно, и лукът, нарязан на шайби. Слагат се костите от месото.

 


10
Рагу по неаполитански 10

Връща се месото и се деглазира с виното от стафидите.

 


11
Рагу по неаполитански 11

След като алкохолът се изпари, се наливат доматите, предварително пасирани, и нарязаната наситно мащерка. Оставя се да къкри на слаб огън под капак за 4 часа. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


12
Рагу по неаполитански 12

Костите се отстраняват, а месото се изважда върху скара, поставена върху тава.


 


13
Рагу по неаполитански 13

Когато се отцеди, се нарязва на порции.

 


14
Рагу по неаполитански 14

Пастата се сварява във вряща подсолена вода за 7–8 минути (или според упътването на опаковката). Отцежда се.

 


15
Рагу по неаполитански 15

В чиния се слага от пастата, отгоре се поставя парче месо и се залива със сос.

 





Съвет: По желание се гарнира с сирене „Пармезан” или „Пекорино”.

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2014
Не е лошо. Опитайте. Пастата е като гарнитура към месото.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
уникално е супер
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: