Раки

Дата: 05.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 стръка праз
4 с. л. олио
500 г кисело зеле
200 г ориз
100 г булгур
1 суха люта чушка
1 ч. л. сух джоджен
20 сушени чушки
150 мл зелев сок
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
 

Начин на приготвяне:
1
РакиПразът се наситнява и се запържва в олиото.
2
Раки 2Няколко листа от киселото зеле се заделят настрана, а останалото количество се наситнява и се добавя към запържения праз.
3
Раки 3След като и зелето се позапържи, се сипват оризът и булгурът. Налива се около 1 ч. ч. вода, овкусява се със сол, черен пипер, накълцаната люта чушка и джоджена и щом течността се абсорбира, се дърпа от котлона.
4
Раки 4Сушените чушки се накисват в топла вода за 10–15 минути.
5
Раки 5Пълнят се с оризовата смес и отворите им се набрашняват. Подреждат се в тенджера с термоустойчиви дръжки, дъното на която е покрито с предварително заделените листа кисело зеле.
6
Раки 6Наливат се зелевият сок и част от водата, в която са били накиснати чушките, така че течността да ги покрие.
7
Раки 7Съдът се похлупва и ястието се готви в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор за около 1 час или докато течността се абсорбира.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2015
Като любител на постни пълнени чушки резултата много ми допадна.Благодаря за интересната рецепта.
1.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2015
Много вкусно ! Стара капанска рецепта! Опитайте .. страхотно мезе ..)))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта