Ръжено хлебче

Дата: 12.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 с. л. суха мая
1 с. л. меласа
220 г ръжено брашно
100 г бяло брашно
80 мл кафе еспресо
1/2 ч. л. сол
2 с. л. топло прясно мляко
овесени ядки за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Ръжено хлебче Маята се разтваря в 50 мл вода, като се прибавя и меласата. Оставя се да шупне.
2
Ръжено хлебче  2В купа се смесват двата вида брашно, налива се втасалата мая, слагат се солта и кафето. Разбърква се, сипва се млякото и се замесва тесто.
3
Ръжено хлебче  3Оформя се на топка, поставя се в купа и се оставя да втасва, покрито с фолио, докато удови обема си – около 2 часа.
4
Ръжено хлебче  4Върху набрашнен плот се оформя хлебче, отгоре с ножица се правят разрези.
5
Ръжено хлебче  5Намазва се с вода и се поръсва с овесени ядки. Оставя да почине за час.
6
Ръжено хлебче  6Във фурната се поставя тава с камъни и вода. Хлябът се поставя върху камък за печене, напърсква се с вода, и се пече 15 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2013
вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

12.12.2013
Звучи интересно, чудесна идея за идните празници!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


276 ДУШИ ОНЛАЙН
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта